Известие

Collapse
No announcement yet.

Шум при движение с нови джанти!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Шум при движение с нови джанти!!!

Здравейте колеги, преди няколко дни имах късмета да се сдобия с нови джанти барабар с гумите, взех ги от колегата от форума Hristiqn.
    http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=11289
    Вчера при смяната на вулканизатора се получи така, че старите джанти не искаха да излизат и гумаджиите включиха в действие един "симпатичен" чук. Сега с новите егуми ми прави впечатление, че и на празен ход се чува бучащ шум, някак си е по шумно при движение. Та възможно ли е от ниските и широки гуми да има такава ОСЕЗАЕМА разлика или чука е бил твърде голям
    sigpic
    Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
    Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
    Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one

Може би е от гумите, джантите си мисля че ако не опират няма как да шумят.
    146 1.6 Boxer '96

Comment

от гумите е 100%
      Volvo S80 2.0 T5 180hp
      Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
      Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto

Comment

Да не са ти разбили лагерите някакси ?! Малко вероятно,но все пак предполагам
        145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Сервиза е многократно изпитван преди това, така че не мога да кажа, че не си разбират от работата, явно ще да е от гумите и ще трябва по силно да усилвам музиката Мерси колеги.
          sigpic

Comment

Позната история. Гуми вероятно...

Comment

Re: Шум при движение с нови джанти!!!

Първоначално публикувано от JAMAL
              Здравейте колеги, преди няколко дни имах късмета да се сдобия с нови джанти барабар с гумите, взех ги от колегата от форума Hristiqn.
              Вчера при смяната на вулканизатора се получи така, че старите джанти не искаха да излизат и гумаджиите включиха в действие един "симпатичен" чук. Сега с новите егуми ми прави впечатление, че и на празен ход се чува бучащ шум, някак си е по шумно при движение. Та възможно ли е от ниските и широки гуми да има такава ОСЕЗАЕМА разлика или чука е бил твърде голям

Ахаааа значи ти си тоя дет купи джантите майтап бре,най вероятно ти вие от гумите нема се плашиш и вземи качи някоя снимка да я видим как и седят
              Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
              Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
              Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

В движение е възможен шум от гумите , но не са толкова широки ! Виж като модел на самата гима какви характеристики и дават Иначе добри ли паснаха и как бяха като ги качихте на баланса?
                BMW 330 D 280h.p600nm by TST Bmw 725 Toyota Yaris T.Sport ex Alfa Romeo 145 2.0 16v Turbo 200hp Suzuki Burgman 400 Malossi kit

Comment

... Сега с новите егуми ми прави впечатление, че и на празен ход се чува бучащ шум ... :
                  Това значи ли, че се чува и когато не си в движение?
                  Alfa 146 Junior 1.4 TS 16V '97

Comment

Скоро ще кача и снимки, а относно баланса са си читави. Derton, като че ли не ти разбрах въпроса, когато съм в спряло положение чувам бучене, само след три часа пътуване и музиката на MAX
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Mury

Ахаааа значи ти си тоя дет купи джантите майтап бре,най вероятно ти вие от гумите нема се плашиш и вземи качи някоя снимка да я видим как и седят
                      аре да го биеме и да му ги вземем
                      2 за теб и 2 за мен
                      Volvo S80 2.0 T5 180hp
                      Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
                      Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto

Comment

Единия ше си ги монтира от ляво, другия от дясно
                        sigpic

Comment

Ми не знам ма на снимката в обявата ясно се вижда че гумите имат шахматно износване което неминуемо води до шум точно като на лагер на главина
                          0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                          sigpic
                          Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                          Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Много точно казано Bobo, шума силно наподобява виене от главина, което в първия момент ме стресна впредвид начина на сваляне на джантите - с чук
                            sigpic

Comment

..само да вметна :

и при мене се получава така - на 80 км. трудно може да се седи в купето! Адски дразни! Когато сменях гумите не използваха чук , а крак..! В последствие забелязах и че когато намаляш от скорост нат 100-те усещаш вибрации във волана ... Не може да са дисковете , мамка им, понеже са чисто нови и няма как да се изкривят за 2000 - 2500 км, нали ? Не са слагали и кой знае колко тежест по джантите , а и проверени са - прави са! При смяната на гумите ми казаха , че за да се провери дали има проблем с лагерите на главините , когато е вдигната колата и размурдаш диска не трябва да има луфт - и така си бе , нямаше...Вече не знам какво иска тази кола, освен да ме довърши!
                              145 ,1.6 TS

Comment

Working...
                              X